Vilka vi är

Kristina Arnold, styrelseledamot och webbansvarig för WeSeeHope Sverige: För flera år sedan läste jag om hur AIDS påverkade hela samhällen i Afrika och hur otroligt många barn som förlorade sina föräldrar. Redan då ville jag gärna hjälpa till, men det var inte förrän jag började jobba på Qlik i Sverige som jag fick chansen att göra detta tillsammans med WeSeeHope-teamet. Varenda litet bidrag används i projekt som öppnar dörrar för dessa barn så att de kan försörja sig. Bara en liten förändring i ett barns liv kan göra underverk.

 

Annette Steinrücken
Jag hade förmånen att resa till Tanzania 2014 och fick då möjligheten att besöka några av WeSeeHope’s projekt. Resan lämnade djupa intryck hos mig. Hjälpen som erbjuds av WeSeeHope på plats handlar om att utveckla och hjälpa barn och vuxna att hjälpa sig själva. Det påminde mig om ett kinesiskskt uttryck: ”Vill du hjälpa en man som är hungrig en gång, ge honom en fisk. Vill du hjälpa honom föralltid, ge honom ett fiskespö.”

 

Teresa Edberg, webbansvarig och suppleant för WeSeeHope Sverige:
När jag tidigare i veckan ombads förklara min relation till WeSeeHope Sverige, svarade jag att arbetet med att samla in pengar som stöd för organisationen var det absolut viktigaste jag visste. Varje insamlad krona spelar roll för att ge behövande familjer kraften att skapa ett bättre liv. I september 2017 åkte jag till Malawi och såg vad våra pengar används till. Det är ett förtroende som jag är mycket stolt över att ha fått.

 

Lars Andersson, kassör för WeSeeHope Sverige
Det är min fulla övertygelse att bästa sättet att hjälpa människor är att ge dem möjlighet att hjälpa sig själva. Jag är ocså övertygad om att utbildning är en av de allra viktigaste delarna av mänsklig kultur. WeSeeHopes projekt i södra Afrika kombinerar båda dessa aspekter (och fler) på ett unikt sätt och de förbättrar livssituationen för många människor som har det svårt.

 

Karin DKarinahlgren, sekreterare för WeSeeHope Sverige
Jag har alltid varit intresserad av samhälls- och välgörenhetsprojekt, och när jag började jobba på Qlik för fem år sedan, blev jag positivt överraskad när jag förstod hur viktigt CSR-programmet är för mina kollegor och vår ledning. Jag har nyligen haft förmånen att resa med WeSeeHope till Uganda – en lärorik och inspirerande resa! Jag glad att få ingå in det nystartade WeSeeHope Sverige där jag tror att vi kan göra en massa nytta tillsammans! Kom med du också!

 

emmaEmma Törngren
Jag tänker ofta på vilken tur jag har som är född på en plats där jag kan leva ett fritt och rikt liv, med rätt till mina åsikter och min kropp med möjlighet att studera, resa och aldrig gå hungrig. Att hjälpa andra som inte vunnit samma lotteri i livet känns som en självklarhet. Som det klassiska citatet lyder: ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.”