OM OSS

WeSeeHope Sverige är en ideell förening som grundades i augusti 2015 av ett gäng arbetskollegor i Lund. Vårt engagemang och fokus ligger på finansiell insamling som går till projekt som drivs av WeSeeHope UK. Vi välkomnar månadsgivare och organiserar aktiviteter för insamling till förmån för WeSeeHope UK’s projekt i södra- och östra delarna av Afrika. Vi satsar högt och lågt; bjuder in till konsert, står på loppis, ordnar auktion, bjuder på mingelkväll och mera. Följ oss på Facebook för att få senast information. Har du någon idé som du vill sätta i verket? Tveka inte att kontakta oss!

 

Vem är vi?

Annette Steinrücken, styrelseledamot för WeSeeHope Sverige
Jag hade förmånen att resa till Tanzania 2014 och fick då möjligheten att besöka några av WeSeeHope’s projekt. Resan lämnade djupa intryck hos mig. Hjälpen som erbjuds av WeSeeHope på plats handlar om att utveckla och hjälpa barn och vuxna att hjälpa sig själva. Det påminde mig om ett kinesiskskt uttryck: ”Vill du hjälpa en man som är hungrig en gång, ge honom en fisk. Vill du hjälpa honom för alltid, ge honom ett fiskespö.”

Lars Andersson, kassör för WeSeeHope Sverige
Det är min fulla övertygelse att bästa sättet att hjälpa människor är att ge dem möjlighet att hjälpa sig själva. Jag är ocså övertygad om att utbildning är en av de allra viktigaste delarna av mänsklig kultur. WeSeeHopes projekt i södra Afrika kombinerar båda dessa aspekter (och fler) på ett unikt sätt och de förbättrar livssituationen för många människor som har det svårt.

Karin DKarinahlgren, sekreterare för WeSeeHope Sverige
Jag har alltid varit intresserad av samhälls- och välgörenhetsprojekt, och när jag började jobba på Qlik för fem år sedan, blev jag positivt överraskad när jag förstod hur viktigt CSR-programmet är för mina kollegor och vår ledning. Jag har nyligen haft förmånen att resa med WeSeeHope till Uganda – en lärorik och inspirerande resa! Jag glad att få ingå in det nystartade WeSeeHope Sverige där jag tror att vi kan göra en massa nytta tillsammans! Kom med du också!

emmaEmma Törngren, webansvarig för WeSeeHope Sverige
Jag tänker ofta på vilken tur jag har som är född på en plats där jag kan leva ett fritt och rikt liv, med rätt till mina åsikter och min kropp med möjlighet att studera, resa och aldrig gå hungrig. Att hjälpa andra som inte vunnit samma lotteri i livet känns som en självklarhet. Som det klassiska citatet lyder: ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.”

Teresa Edberg, suppleant för WeSeeHope Sverige
När jag tidigare i veckan ombads förklara min relation till WeSeeHope Sverige, svarade jag att arbetet med att samla in pengar som stöd för organisationen var det absolut viktigaste jag visste. Varenda insamlad krona spelar roll för att ge behövande familjer kraften att skapa ett bättre liv. I september har jag den stora förmånen att få åka till Malawi och se med egna ögon vad våra pengar används till. Det är ett förtroende som jag är mycket stolt över att ha fått.

Läs mer om WeSeeHope’s ursprung här: WeSeeHope UK under Vår berättelse och om projekten vi stödjer under Vad vi gör.